HEERENVEEN – 18 FEBRUARI 2019 Ant Schröder B.V. in Zaandam was al langere tijd op zoek naar nieuwe software als opvolger van hun eigen, inmiddels sterk verouderde software. Edwin Ausma is administrateur bij het textielbedrijf en zat met meerdere softwarebedrijven om tafel, toen afgelopen oktober de tip binnenkwam om contact te zoeken met Pantheon Automatisering. Na een eerste bezoek van Hans Siekerman volgde een bezoek van Henri van Mierlo (verkoopadviseur) die aan de hand van een demo de mogelijkheden van Oculus Online liet zien.

‘We waren meteen enthousiast over de functionaliteit van deze software,’ vertelt Edwin. ‘En toen we het kostenplaatje zagen werden we nog vrolijker.’ Edwin is als projectmanager nauw betrokken bij het hele traject. Inmiddels is Pantheon bezig met de implementatie en nu al ervaren de medewerkers van Ant. Schröder B.V. de gebruiksvriendelijkheid en laagdrempeligheid van het compleet nieuwe ERP-pakket. ‘We gaan nu in de cloud werken en we ervaren het als een groot voordeel dat iedereen die met Oculus Online werkt toegang heeft tot alle functionaliteit binnen het pakket. Het werkt veel efficiënter dat alle wijzigingen die doorgevoerd worden ook voor iedereen direct zichtbaar zijn. De gesprekken vooraf met Pantheon waren veelbelovend, maar ook in het implementatietraject worden we vanuit Pantheon goed begeleid en ondersteund bij de overstap naar Oculus Online.’

Naar verwachting gaat het bedrijf in mei volledig over op Oculus Online en zullen vier medewerkers gebruik maken van het pakket. De kracht van Oculus Online is de relatief lage, eenmalige implementatiekosten en maandelijkse gebruikerskosten in combinatie met de mogelijkheid om de ERP-software specifiek voor de klant in te richten. De medewerkers kunnen nu het hele proces volgen vanaf de telefonische order tot aan de magazijnvoorraad en facturering.

Ant. Schröder B.V. is een van de oudste textielgerelateerde bedrijven in Nederland en is toeleverancier voor de textielindustrie en zelfmaakmode. Antonie Schröder trok in 1842 vanuit Duitsland de grens over om zijn textielproducten huis aan huis te verkopen. Van oudsher is het een typisch Amsterdams bedrijf, maar sinds 2008 is het bedrijf met haar zeven medewerkers gevestigd in Zaandam. Het assortiment is inmiddels uitgebreid met industrieel naaigaren van Gütermann, knopen, bandjes, plotter-papier, etc. Naast industrieproducten verkoopt Ant. Schröder B.V. ruim 500 “ouderwetse” fournituren voor zelfmaakmode en hobby, artikelen als scharen, klittenband, Vlieseline®, Home-deco, gordijnbanden en haken die via Nederlandse en Belgische groothandels gedistribueerd worden.