Ondersteuning in marketing & communicatie

Tekstschrijven is de rode draad in mijn werkzaamheden. Vaak wordt het schrijven van teksten onderschat. En dat is jammer, want een goede tekst is een investering voor jaren. Zeker als het gaat om het vermarkten van je product of de promotie van je bedrijf. Ik heb jarenlange ervaring in de marketing en daar maak ik dankbaar gebruik van tijdens het schrijven en redigeren. Ook ondersteun ik klanten bij het opstellen en uitvoeren van communicatie- en promotieplannen.

PR & Communicatie

Optimale media-aandacht voor je organisatie. Op het juiste moment met de juiste boodschap in contact komen met je klanten. Als tekstschrijver / communicatiespecialist kom ik bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. Ik help je graag met het schrijven van teksten voor persberichten, redactionele artikelen, magazines, brochures, nieuwsbrieven en flyers.

Social media

Social media bieden een geweldige kans om snel en effectief in contact te komen met je klanten en kunnen je organisatie heel veel online PR opleveren. Ik ondersteun je graag bij het ontwikkelen en onderhouden van social media activiteiten.

Websites

Een mooie, interessante of informatieve website is de eerste stap op weg naar online zichtbaarheid. Maar is je website ook goed vindbaar voor je klanten? En hoe zoeken je klanten? Bij de ontwikkeling van nieuwe websites vinden ondernemers het weleens lastig om te bepalen hoe ze hun bedrijf in de markt willen zetten. Ik help bij het optimaal inrichten van de website voor de doelgroep die ze voor ogen hebben. Het stellen van kritische vragen helpt bij het uitstippelen van een passende marketing- en communicatiestrategie. Vervolgens maak ik de praktische vertaling naar teksten die aansluiten bij de wensen van de ondernemer.

Marketing & Communicatie

Van een productgerichte naar een klantgerichte strategie: wie zijn je klanten, maar vooral wat willen je klanten? Sluit je product of dienst (nog) aan bij de wensen van je klanten? Je wilt je richten op nieuwe doelgroepen, maar op welke? Waar zie je kansen om te groeien? Voorheen werkte ik bij grote organisaties als Elsevier Gezondheidszorg (Reed Business), Achmea Zorg en LDC Business (Malmberg) en hield me bezig met de lancering van nieuwe producten, onderzoek naar nieuwe markten voor huidige producten, het in kaart brengen van de behoeften uit de markt en de vertaalslag naar de marketing- & communicatiestrategie.