HEERENVEEN – 13 NOVEMBER 2019 Pantheon Automatisering heeft met ingang van 1 november 2019 de financiële bedrijfssoftwarepakketten FIS en FMS overgenomen van UNIT4. Met deze overname is de continuïteit en kwaliteit van FIS en FMS ook in de toekomst gegarandeerd: de ontwikkelaars, consultants en verkoopadviseur van het FIS/FMS-team zijn in dienst getreden bij Pantheon Automatisering.

Sinds de jaren zeventig is Pantheon Automatisering actief in Nederland. Met de mentaliteit en waarden van een traditioneel familiebedrijf is een klein team destijds begonnen aan het opbouwen van wat inmiddels – mede door strategische overnames als deze – een toonaangevende automatiseerder is. Klantenbinding, behulpzaamheid en betrouwbaarheid vormen de rode draad door onze hele organisatie.

‘We hebben een jarenlange samenwerking met partners waaronder IBM. Omdat de pakketten FIS en FMS op het IBM Power platform draaien en Pantheon hier veel ervaring mee heeft, kunnen we deze klanten perfecte ondersteuning bieden,’ legt een tevreden Hans Siekerman uit. ‘We begeleiden meer dan 400 relaties bij hun automatiseringsprocessen. Met deze overname gaan we onze reputatie als betrouwbare specialist ook voor de automatiseringsvraagstukken van deze nieuwe klantengroep waarmaken.’

Ervaring van Pantheon op gebied van bedrijfssoftware – ERP, Finance, CRM en HRM
Een van de kernactiviteiten van Pantheon is het ontwikkelen en implementeren van ERP en financiële bedrijfssoftware. ‘Pantheon Bedrijfssoftware’ staat voor een betrouwbaar, betaalbaar, modern en toegankelijk standaardpakket. FIS en FMS passen uitstekend in dit portfolio, omdat Pantheon al veel ervaring heeft met financiële software. Pantheon biedt bovendien toegevoegde waarde op het gebied van hosting, aanvullende software applicaties, ontwikkelcapaciteit en support.

Duurzame samenwerking en betrouwbare software oplossingen
UNIT4 en Pantheon zijn beide zeer positief over de overname. ‘FIS en FMS passen goed in het strategische beleid van Pantheon dat gebaseerd is op het uitbouwen van de marktpositie in bedrijfssoftware op de Nederlandse markt. Ook de medewerkers en producten passen goed bij ons automatiseringsbedrijf en dat zien we als een belangrijke basis voor een goede en duurzame samenwerking!’