Maatschappij van Weldadigheid

In 1818 komt de sociaal bewogen Johannes van den Bosch met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. Dit is het begin van de invloedrijke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid.

Voor de Maatschappij van Weldadigheid heb ik diverse opdrachten uitgevoerd.

Plan van aanpak promotie het Kolonistenhuisje

Sinds december 2016 wordt het Kolonistenhuisje verhuurd voor proefwonen en vakantievieren. Om meer mensen het wooncomfort, duurzaamheid en energiebeheer in de ‘Koloniewoning van de Toekomst’ te laten ervaren heb ik een plan van aanpak geschreven en deze ook uitgevoerd.

Promotieplan jubileumboek Droom en Weldaad

Het jubileumboek, geschreven door oud-directeur Jan Mensink, is een rijk geïllustreerd boek vol ‘nieuwe’ foto’s, kaarten, interviews, verhalen en tijdlijnen voor iedereen met interesse in de koloniën en de bijzondere historie van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. Voor de promotie van het jubileumboek heb ik een promotieplan geschreven en uitgevoerd.

Nieuwe menustructuur en content website

De website welkomtoenwelkomnu.nl was enorm uitgebreid, met veel (verouderde) informatie en daardoor moeilijk leesbaar. Ik heb de website doorgelopen en gekeken naar de menustructuur, de opbouw van de website en de actualiteit van de homepagina, teksten en nieuwsberichten. Op basis daarvan heb ik een voorstel geschreven en deze ook uitgevoerd.

Nieuwe brochure

Een brochure voor (nieuwe) relaties/partners van de Maatschappij, maar ook voor toevallige voorbijgangers. Voor mensen die willen weten wie de Maatschappij en Johannes van den Bosch zijn. Of die willen lezen waar de Maatschappij – nu 200 jaar later – voor staat/mee bezig is en welke initiatieven er zijn. Kort maar krachtig. Fris en opvallend. Ondersteund met prachtige fotografie van Albert Brunsting.