HEERENVEEN – 4 SEPTEMBER 2019 Nog voor eind 2019 zorgt Pantheon Automatisering voor de implementatie van Oculus ERP bij ICA Groep. Deze implementatie levert een significante efficiencyslag in het voorraadproces, orderpicking en de bedrijfsadministratie. De groothandel in keramische tegels maakte in zeer korte tijd een enorme groei door en had de wens om zich verder te professionaliseren. De functionaliteit van Oculus biedt niet alleen voordelen aan ICA Groep, maar ook aan hun (internationale) partners dankzij een efficiëntere verwerking van de orderstroom.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de tegelbranche is ICA Groep een expert op het gebied van keramische tegels. De groothandel in Druten heeft 21 medewerkers en importeert de tegels van over de hele wereld. Het brede assortiment vloertegels, wandtegels en mozaïeken wordt dagelijks gelost en opgeslagen in een magazijn van meer dan 10.000m², om vervolgens weer verder te leveren aan de klant. Om op de snelle vraag van de consument te kunnen reageren, is het van groot belang dat de groothandel een grote voorraad heeft.

Optimale bezetting magazijnlocaties
Henrie van Mierlo is verkoopadviseur bij Pantheon Automatisering en verwacht een duidelijke verbetering van het voorraadbeheer. ‘Met de implementatie van Oculus kunnen we een optimale bezetting van de magazijnlocaties garanderen en sturing voor het inkoopproces,’ legt Van Mierlo uit. ‘Daarnaast zorgen de scanprocessen voor een snelle en foutloze in- en uitslag. Ook het volgen van de containers voor inkoop zal veel handmatig werk vervangen.’ In eerste instantie zijn er 20 users en 12 scanusers in het magazijn die gebruik zullen maken van Oculus.

Voordelen voor leveranciers en klanten
Oculus biedt ook voordelen voor de leveranciers en grote retail klanten met wie ICA Groep op basis van EDI-berichten snel en gestructureerd ordergegevens kan uitwisselen. Ook kan de groothandel met vaste bestellijsten per klant werken, waardoor een orderinvoer aanmerkelijk sneller verloopt. Met de vaste vervoerder worden webservices ingezet.
De komende drie maanden richt Pantheon zich op het live gaan van Oculus ERP. Voor begin 2020 staat het inrichten van een geïntegreerde webshop op de agenda.