Vorige maand vierde Bats Uitzendburo op grote hoogte zijn eerste lustrum. Het gespecialiseerde uitzendbureau in Nijensleek heeft sinds juni een eigen luchtballon die voorzien is van de modernste snufjes op het gebied van luchtballonnen. Naast ballonvaarder Yke Visser voer het complete Bats-team mee op deze eerste, bijzondere ballonvaart. De ballon is geproduceerd in Engeland en opgemaakt in de eigen huisstijl. Dankzij het mooie weer heeft menigeen de ballon al veelvuldig kunnen spotten in de regio.

Het werkgebied van Bats Uitzendburo ligt vooral in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Door personeelsuitbreiding groeide Bats Uitzendburo letterlijk uit zijn jasje en nam de noodzaak voor grotere huisvesting toe. In het verzamelpand ’t Werkt – een voormalig restaurant dat vorig jaar aangekocht werd door Ronald en zijn vrouw Sasja – zagen Ronald Visser en Jaap Room nieuwe kansen om Bats Uitzendburo verder uit te breiden. Het Bats-team werd twee jaar geleden al versterkt door Betsie van Essen en sinds afgelopen maart zorgt Jennifer Meijer voor de social media en de planning en voert ze administratieve werkzaamheden uit.

Tekort aan vakspecialisten
De vraag naar uitzendkrachten en het aantal vacatures binnen de agrarische sector, de groenvoorziening en GWW blijft toenemen. ‘Flexibiliteit in arbeid is de toekomst. Veel van onze klanten hebben ook te maken met seizoenspieken en die vang je snel en efficiënt op met flexibele arbeidskrachten,’ aldus eigenaar Ronald Visser. ‘Wel ondervinden we dat het aanbod aan goed opgeleid en vakkundig personeel schaars is. ‘Er is duidelijk een tekort aan vakspecialisten, zoals stratenmakers, hoveniers en timmerlieden,’ legt Ronald uit.

Schaarste op de arbeidsmarkt
De schaarste op de arbeidsmarkt betekent dat er continue gezocht moet worden naar nieuwe aanwas. Naast het uitgebreide netwerk is social media een belangrijke manier om nieuw personeel te werven. ‘We proberen social media zo optimaal in te zetten. Een opvallende verandering binnen Bats Uitzendburo is het bredere aanbod van vacatures en branches. ‘We merken dat er steeds meer verschillende vacatures geplaatst worden: uitvoerders, bedrijfsleiders maar ook commerciële functies. Ook hebben we steeds meer vacatures binnen andere branches, zoals de non-profitsector, onderwijs en metaal.’

Toekomstplannen
Bats Uitzendburo maakt zich sterk voor het verbinden en dichter bij elkaar brengen van mensen, groepen en bedrijven in de omgeving. Momenteel wordt een werkplaats gebouwd met drie leer-werkruimtes: hout, metaal en kunst & cultuur, een samenwerking met Stichting JEF, een van de bedrijven binnen ‘t Werkt. ‘Het gaat niet om leeftijd, het gaat om wat iemand wil of kan,’ legt Ronald uit. ‘We willen iedereen aan werk, vakantiewerk of een stageplek helpen. Of dat nou jongeren, ouderen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn. Het gaat erom dat mensen bereid zijn zich in te zetten. En soms heb je daar extra begeleiding of zelfs een individuele coach bij nodig. Daar ligt precies de kracht van onze nauwe samenwerking met JEF!’ Op termijn wordt ook de huidige keuken opgeknapt om er een leer-werkkeuken van te maken. Naar schatting kunnen hier acht plekken gerealiseerd worden.’

Kijk voor meer informatie op www.batsuitzendburo.nl.