NIJENSLEEK – 20 JULI 2017 Sinds de aankoop van restaurant Nijestede in april door Bats Uitzendburo is er hard gewerkt om het pand om te bouwen tot een aantrekkelijke werklocatie. Het pand fungeert als een bedrijfsverzamelgebouw waar diverse organisaties, die actief zijn op het gebied van scholing, arbeid en coaching, zich kunnen vestigen. Bats Uitzendburo en Stichting Jef hebben inmiddels op de begane grond hun intrek genomen. Het pand aan de Hoofdweg 22 wordt eind september officieel geopend. Dan wordt ook de nieuwe naam van het pand onthuld.

Op 1 april startte Bats Uitzendburo met de verkoop van de volledige inventaris. Daarna volgde een tijd van slopen en opbouwen. ‘We lopen prima op schema. Naar verwachting is alles eind juli klaar, zowel beneden als boven waar we vier kantoren en een grote vergaderruimte hebben gemaakt,’ legt een tevreden Ronald Visser uit. ‘Buiten ademt het gebouw de koloniale sfeer uit, een link naar onze voormalige werklocatie: de Vrijboerhoeve van de Maatschappij van Weldadigheid. Binnen kiezen we bewust voor de combinatie van onze huisstijl – groen en wit – veel glas en een knipoog naar onze dienstverlening en sectoren: mensenwerk dus veel foto’s, ook van diverse koeien.’ Om de herinnering aan het restaurant te bewaren, laat Bats Uitzendburo ook diverse elementen in het interieur terugkomen, waaronder een op gas gestookte au bain-marie en een besteklamp.

Alle kantoorruimtes zijn inmiddels verhuurd. ‘Michel Schreuder van Matsch Bouw, met wie we al een bestaande samenwerking hebben, vooral schilders en timmermannen, heeft een flexplek in ons eigen kantoor. Humanitas trekt vanaf 1 december bij ons in en Mirjam Veurman Zorg heeft vanaf september hier een kantoor. Ook Natasja Luijmes met haar bedrijf Sesan start vanaf 1 september. De vergaderruimte verhuren we vanaf 1 oktober en leent zich uitstekend voor presentaties en vergaderingen. En in de gemeenschappelijke keuken kunnen we aan de lange tafel met een bak koffie even gezellig en ongedwongen kletsen of sparren. Na de zomer zullen ook een aantal dorpsactiviteiten in ons gebouw plaatsvinden, maar het is zeker niet de bedoeling om een dorpshuis te worden.’ Bats 2.0 is een mooie stap voorwaarts met voldoende mogelijkheden om verder te groeien!

Meer informatie of vragen: Sasja Visser, 06 2651 6383.